Skip to main content
Laden Evenementen

< Alle activiteiten

Datum:20 oktober - 13:30 - 16:30

Locatie(s): Stationstraat 3 Haaksbergen

Stoomtreindag ( VOL )

Aanmelden kan niet meer, de trein zit vol 🙂 !!

Stichting GOAL is weer “op stoom” en wil graag zoveel mogelijk mensen meenemen op hun “reis”!!

 

Al jarenlang rijden locomotieven over het spoor van Haaksbergen naar Boekelo. Daarvan zijn er een paar uniek, want die rijden nog op stoom! Een mooie kans voor stichting GOAL om hun eigen “steenGOALen” te gebruiken, de locomotief op te stoken én te laten rijden, juist speciaal voor die ouderen met een zorgbehoefte en mensen met een verstandelijke beperking!

We beginnen uiteraard met een “warm” ontvangst door de mensen van Stichting GOAL. Zij zorgen er o.a. voor dat we deze middag kunnen financieren. Bovendien verrichten ze deze middag ook nog eens hand- en spandiensten. Ze helpen bij het in- en uitstappen van de wagons. Ze zijn er om gezellig contact te maken met degene die daar behoefte aan heeft en iedereen te voorzien van een kopje koffie-/thee met iets lekkers, alvorens wij vertrekken.

Natuurlijk wordt het een bijzondere rit, want wie zit er tegenwoordig nog in een stoomtrein? Wanneer de stoomlocomotief opgestookt is zal ie “fluiten” en gaan we gezellig op weg. Onderweg is het genieten geblazen van het prachtige Twentse landschap en de muziek.

Eénmaal aangekomen in Boekelo stapt iedereen even uit om de grote loods in te gaan alwaar allerlei locomotieven staan die onderhoud nodig hebben. Je kunt er ook kijken naar modelspoorbanen, waaronder een replica van het oude station Enschede. Natuurlijk is er alle ruimte om foto’s te maken bij die mooie oude locomotieven.

Na enige tijd zal de stoomlocomotief buiten weer fluiten. Hoogste tijd om in te stappen en terug te rijden naar Haaksbergen met onderweg nog gezellig wat hapjes- en sapjes.

In Haaksbergen sluiten we de middag af en gaat iedereen op eigen gelegenheid weer richting “huis”. Hopelijk met een mooie ervaring en enthousiaste verhalen………

  • Datum: Vrijdag 20 oktober 2023
  • Aanvang: 13.30 uur op het station Haaksbergen (Adres: Stationstraat 3 Haaksbergen)
  • Vertrek trein: 14.00 uur
  • Terugkomst trein: 16.00 – 16.15 uur

Deelname is op basis van eigen vervoer.

Kosten voor deze dag zijn €10,-, ben je lid van recreatie dan is deze dag gratis voor jou!

Wil jij ook mee, geef je dan op. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, bij te veel aanmeldingen zal er een loting plaats vinden

 

 

Nog 25 tickets beschikbaar

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
13:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Stationstraat 3 Haaksbergen

Organisator

Twentse Zorgcentra / Stichting GOAL